Kinderen en scheiding

kinderen en scheiding coach opvoedenEen scheiding heeft gevolgen voor alle partijen. Er moet niet alleen een omgangsregeling komen voor de kinderen. Ook spullen moeten verdeeld, verhuizingen in gang gezet en dat alles vaak bij een verstoorde communicatie. Ook krijg je te maken met een advocaat of mediator, en met de goedbedoelde adviezen uit je omgeving.

Met alle emoties die daarbij horen, boosheid, machteloosheid en verdriet, moet er ook nog goed op de kinderen of je kind worden gelet.

Kinderen zitten er tussenin

Kinderen zien, horen en voelen zoals alleen een kind dat kan. Vaak breekt in een scheidingssituatie voor de kinderen een grote periode van onzekerheid aan:

  • Waar gaan we wonen?
  • Blijf ik bij mamma of ga ik naar pappa, en wanneer en hoe dan?
  • Hoe komt het dat het zo gelopen is?
  • Is het mijn schuld?
  • Moet ik kiezen?

Deze onzekerheden en angsten worden vaak van binnen gevoeld. Voor een kind is het uiten van gevoelens in woorden niet zo gemakkelijk.
Vaak is het voor jou als ouder al moeilijk de juiste woorden te vinden voor wat je aan je kind vertelt en ook de manier waarop je dat doet.

Kinderen uiten hun gevoelens daarom vaak via hun gedrag. Soms gaan ze opeens weer in bed plassen, willen ze weer graag een baby zijn of worden brutaal en uitdagend. Dat zijn allemaal tekenen van onvrede of het zich niet goed voelen.

Ondersteuning

Als ouder wil je, zeker tijdens zo ’n periode, het beste voor je kind. Het is moeilijk om je kind goed op te vangen als je het zelf al zo druk hebt met alle veranderingen.

Hulp, ondersteuning en informatie kan je in deze periode heel goed gebruiken. In de eerste plaats door te werken aan herstel van rust en vertrouwen voor iedereen. De opvoedcoach kan samen met jou/jullie een weg vinden waarbij je kind zo min mogelijk negatieve gevolgen ondervindt.

Kosten

Sessie voor volwassenen van ongeveer 1 uur €80.
Sessie van 1 uur voor kinderen: €70.
Dit tarief is inclusief 21% btw.

Meer weten?

Neem contact met mij op.